Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «imprevisibilitat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

imprevisibilitat f.

L'estil directe i poc convencional de l'antic pastor protestant afegeix una *imprevisibilitat* a l'escena política alemanya que no entusiasma gens una Merkel que resisteix en les cotes altes de popularitat.

Diari ARA - 19/3/2012

imprevisibilitat f.

El lletrat Pau Simarro, representant de part dels familiars de les víctimes mortals, va rebatre la tesi de la *imprevisibilitat* de les circumstàncies meteorològiques a l'observar que el temps va variar progressivament durant tres hores.

El Periódico (català) - 13/1/2013

imprevisibilitat f.

El més difícil és dissenyar escenaris en contextos d'elevada complexitat i *imprevisibilitat*.

El Periódico (català) - 3/10/2013

imprevisibilitat f.

El guió del futbol s’escriu a cada jugada i aquesta *imprevisibilitat* és un dels encants d’aquest esport que ens fascina.

Diari ARA - 13/4/2016

imprevisibilitat f.

També estem subjectes a la seva *imprevisibilitat*.

La Vanguardia - 8/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa