Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «in pectore»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

in pectore loc.

Rubalcaba és gat vell, té un peu a cada banda, sap que els seus moviments són observats amb lupa perquè és assenyalat com el sucessor *in pectore* i no li convenia atiar el foc.

Avui - 1/2/2011

in pectore loc.

Al davant d'aquest candidat *in pectore* es trobava un espàrring de bona fe o un kamikaze outsider, tot i que, majoritàriament, els socialistes catalans han organitzat fins ara primàries amb un sol candidat.

Avui - 5/2/2011

in pectore loc.

Una del molt audible és l'escassa o nul·la presència de Catalunya als informatius espanyols, si no és per parlar de desgràcies o d'esports (això sí: sempre que poden atribueixen els èxits catalans a Espanya, com sempre); em pregunto si ja ens senten, *in

Avui - 11/6/2013

in pectore loc.

Mentre que les veus del partit, singularment el flamant coordinador general *in pectore*, és a dir, número 2, després del mateix Mas, de Convergència , Josep Rull, mantenen un discurs molt més pròxim a ERC i aposten per lluitar fins a l'últim moment pel 9-N.

El Periódico (català) - 3/9/2014

in pectore loc.

Les eleccions, a més, comportaven un repte afegit per a Albiol, que, tot i que actua com a president *in pectore* del PP a Catalunya, encara no ha sigut escollit com a tal, i hauria vist compromès el seu lideratge si hagués tingut un altre mal resultat a

Diari ARA - 18/1/2016

in pectore loc.

Serà el seu debut com a president *in pectore*, i se sotmetrà per primer cop al judici d’una afició a la qual va demanar “suport” per, “junts, fer tot el possible per assolir els objectius marcats”.

Diari ARA - 23/1/2016

in pectore loc.

L'exsecretari general de Batasuna i líder *in pectore* de l'actual esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, surt avui dimarts de la presó després de complir íntegrament una pena de sis anys i mig de reclusió per tractar de reconstruir amb un altre nom el partit

El Periódico (català) - 1/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa