Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «in voce»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

in voce loc.

En una sentència *in voce* que ja és ferma, l'Audiència de Barcelona ha condemnat el propietari del bar Jaica, Jaime Tomillero, a 18 mesos de presó -amb la qual cosa podria eludir la presó al estar mancat d'antecedents- després que acceptés els fets que s

Avui - 1/2/2011

in voce loc.

La sentència va ser dictada pels magistrats de la Secció Tercera immediatament i *in voce*, després de la conformitat a què l'acusat va arribar amb el fiscal, que va rebaixar la petició de pena inicial de quatre anys de presó a 18 mesos.

El Periódico (català) - 2/2/2011

in voce loc.

Davant el veredicte, la magistrada presidenta va absoldre *in voce* del delicte d'homicidi Corominas, que es va anar a abraçar amb la seva dona, que era entre el públic, a més dels seus pares i altres familiars i amics.

Avui - 3/6/2011

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa