Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «jet lag»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

jet lag m.

Últimament, no obstant, des que ens ha agafat per apuntar-nos a l’estrès intercontinental, al *jet lag* i al món sense fronteres, la mort ens sorprèn en ciutats llunyades que abans només coneixíem per les novel·les o les pel·lícules.

El Periódico (català) - 19/2/2011

jet lag m.

Acceptades sota els efectes del *jet lag* i la simpatia del propietari d'un cos immens que recorda Paquirrín després de menjar-se la Pantoja.

El Periódico (català) - 3/4/2011

jet lag m.

Amb l'objectiu de no veure's afectats pel *jet lag*, una disfunció de la son que s'accentua en llargs viatges contra la rotació de la Terra, els futbolistes han evitat agafar la son a l'avió, per recomanació dels preparadors.

Avui - 12/12/2011

jet lag m.

Quan els americans han de participar en un congrés a l'Àsia es passen la setmana patint *jet lag*, i a la inversa, també.

Avui - 3/4/2014

jet lag m.

I si parlem de l'enemic per excel·lència del viatger, el *jet lag*, els inventors d'aplicacions no s'han quedat curts.

Guia Ensenyament - 1/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa