Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «joie de vivre»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

joie de vivre f.

A Munic, Lola Paltinger fa més de quinze anys que està dedicada al vestit tradicional bavarès, i ha desenvolupat un estil que, segons defensa a la seva pàgina web, barreja en un còctel irresistible una *joie de vivre* sense preocupacions, un romanticisme juganer i un toc de jocosa excentricitat.

La Vanguardia - 25/9/2014

joie de vivre f.

I aquesta *joie de vivre* es transmet en tota la trilogia.

Avui - 13/2/2015

joie de vivre f.

Aquest local aposta per la *joie de vivre* llatina i la lluminositat d'aquest país.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

joie de vivre f.

Renoir, un home sotmès a molts patiments físics al llarg de la seva vida, va saber erigir-se en el genuí representant de la *joie de vivre* en una època en què l’explosió cromàtica de tants artistes semblava consagrar aquesta joia vital.

Diari ARA - 17/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa