Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «joint venture»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

joint venture f.

De manera que, tant allà com aquí, convé fixar regles del joc acceptables i facilitar les inversions directes a la Xina o les *joint ventures*, de les quals la de Repsol amb Sinopec és la més recent.

El Periódico (català) - 6/1/2011

joint venture m.

Com a estratègia per arribar al mercat, a Icnita utilitzen, entre d'altres, les *joint ventures* -buscant empreses catalanes que siguin un referent en el seu sector però que no tinguin producte tecnològic propi i que s'associen amb Icnita-.

Avui - 23/9/2012

joint venture f.

Ainhoa també ultima la creació a l'Índia d'una *joint venture* amb un soci local.

La Vanguardia - 14/2/2013

joint venture f.

CaixaBank i Global Payments creen una *joint venture* per al mercat brasiler de mitjans de pagament per a comerços.

El Temps - 9/8/2013

joint venture f.

Aquestes alternatives podrien incloure, entre altres, possibles *joint ventures*, aliances estratègiques o una venda de la companyia, a més d'altres operacions factibles, ha explicat en un comunicat l'empresa canadenca.

El Periódico (català) - 13/8/2013

joint venture f.

Verizon Wireless es va formar l'any 2000 com una *joint venture* entre la nord-americana Verizon Communications i la britànica Vodafone, amb un 55% i 45% del capital, respectivament.

El Periódico (català) - 3/9/2013

joint venture f.

El projecte es recolza en CoBeverage Lab, *joint venture* acabada de crear entre Noel i Guzmán Gastronomía, que ha començat a produir aquest mes d’abril –per a 426 Miles i per a tercers– sucs amb el sistema de premsatge en fred (*cold press*), amb una màq

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa