Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kale borroka»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

kale borroka f.

L'octubre del 2006 va ser detingut una altra vegada per haver comès actes de *kale borroka* i va sortir en llibertat sota fiança de 12.000 euros dos mesos després del centre penitenciari d'Aranjuez (Madrid).

El Periódico (català) - 10/1/2010

kale borroka f.

Afortunadament, ja fa temps que van abandonar aquest costum, que la *kale borroka* ha desaparegut, com també ho ha fet més recentment l'extorsió als empresaris, com a conseqüència de la treva d'ETA.

El Periódico (català) - 13/6/2011

kale borroka f.

És un dels més crítics i corrosius amb la direcció encapçalada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, als quals acusa d'haver fet una política atrinxerada i gairebé de *kale borroka*.

Avui - 13/6/2011

kale borroka f.

Com és possible que el president Mas i el seu entorn mediàtic equiparessin els incidents del Parlament a la *kale borroka*?

El Periódico (català) - 3/7/2011

kale borroka f.

El diputat popular Iñaki Oyarzábal va comparar l'ofensiva de la PAH amb la *kale borroka*.

El Periódico (català) - 23/3/2013

kale borroka f.

Jané va respondre així a lapregunta que li va formular el diputat del Partit Popular Alberto Villagrasa, que també va defensar l’actuació de la policia catalana amb els okupes, a qui va definir com a “terroristes urbans que actuen igual que la *kale borro

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa