Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «late night»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

late night m.

Suposarà el retorn de l'humorista reusenc no només a la pantalla sinó també a la cadena que li va permetre fer el salt a l'Estat i a una franja, la de prime time, que havia abandonat el 1999, quan es va acabar l'últim Sense títol per deixar pas a La cosa

Diari ARA - 13/4/2012

late night m.

El reality de Telecinco va ser el clar dominador del *late night*.

Diari ARA - 23/5/2012

late night m.

El terror envairà el *late night* dels dilluns a La 2 de TVE, a través d'un cicle del gènere que comença aquest dilluns, 12 d'agost, amb l'emissió de Dagon, la secta del mar, de Stuart Gordon.

El Periódico (català) - 13/8/2013

late night m.

L'intent de compensar aquest desplaçament horari per part de RTVE també farà que La 1 torni a emetre dimarts -també en *late night*- el programa de la setmana anterior.

Diari ARA - 3/10/2013

late night m.

Quatre mesos després, a Late Motiv , el de Reus recupera un format més clàssic, el dels xous *late night* nord-americans de sempre.

El País - 13/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa