Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «lideresa»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

lideresa f.

Així deixa la *lideresa* el seu segell en l'aniversari del que al seu dia va qualificar de concentració de rastaflautes, l'expressió que va inspirar el naixement dels iaioflautes.

El Periódico (català) - 13/5/2012

lideresa f.

La relació amb la *lideresa* va començar a refredar-se el 2008, quan al congrés de València del PP on Rajoy va aconseguir una victòria aclaparadora amb l'única oposició d'Aguirre, va flirtejar amb l'adversari.

El Periódico (català) - 13/1/2013

lideresa f.

Esperanza Aguirre s'ha carregat la televisió pública de Madrid, una cadena que fa 15 anys era entre les més vistes de tot l'Estat espanyol i que, després de deu anys d'utilitzar-la la *lideresa* per col·locar-hi els seus amics de la Brunete mediàtica, va

El triangle - 8/2/2013

lideresa f.

La sorpresa va ser el mutisme de la *lideresa* del PP madrileny, Esperanza Aguirre.

Diari ARA - 2/7/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa