Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «naming»

Cerca el terme al Termcat

1 de 8 de 8 termes 

naming m.

Fernando Beltrán, poeta asturià que passarà a la història per haver inventat noms com ara Amena o OpenCor, és el rei del *naming* ibèric i defineix el seu ofici prosapoètic amb el nom que li va etzibar una filla seva: nombrador.

La Vanguardia - 19/6/2012

naming m.

Però en el disseny de packaging i *naming* tot es decideix a Londres, a París, a Nova York...

El Periódico (català) - 5/1/2015

naming m.

La constitució del Parlament de Catalunya i la convocatòria de les eleccions a les Corts espanyoles del 20-D ens confronten amb un notable fenomen de *naming* electoral.

La Vanguardia - 26/10/2015

naming m.

Segons les universitats especialitzades en *naming* i branding, a l’hora d’escollir el nom és recomanable seguir consells com els que vénen a continuació, tot i que repassant els exemples que desfila el llibre veurem que, en realitat, no hi ha cap veritat

Diari ARA - 10/1/2016

naming m.

Gràcies al *naming* canviar el nom d'una conselleria és la mar de fàcil.

La Vanguardia - 3/3/2016

naming m.

El Consell de Ministres es va reunir el 4 de març sabent que la Generalitat burlava la suspensió del Constitucional amb una finta de *naming*, però al vespre Rajoy donava la rèplica a Sánchez i totes les bateries miraven cap al Congrés i no cap a Cataluny

Avui - 12/3/2016

naming right m.

Nike està interessada en la compra del *naming right* del camp a canvi de 600 milions d'euros.

El Periódico (català) - 3/4/2014

naming rights m. pl.

La comissió executiva de TMB va adjudicar la consultoria i la comercialització del seu pla de patrocini corporatiu (*naming rights*).

La Vanguardia - 3/5/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa