Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «nanotecnologia»

Cerca el terme al Termcat

1 de 10 de 10 termes 

nanotecnologia f.

Utilitzar la *nanotecnoogia* per millorar la conservació de les fruites i hortalisses que s'envasen fresques i trossejades.

L'Hiperbòlic - 1/2/2010

nanotecnologia f.

Enric Bertran, catedràtic del departament de física aplicada i òptica, amb sis patents de *nanotecnologia*, fa poc que ha fet el pas de muntar l'empresa Advanced Nanotechnologies junt amb un soci.

Avui - 13/10/2012

nanotecnologia f.

Es tracta d'emprenedors molt vinculats a sectors altament tecnològics com l'energètic o la *nanotecnologia*, sectors molt intensius en capital i que per tant han de recórrer ja en fases molt inicials a finançament extern de business angels o capital de ri

Avui - 23/6/2013

nanotecnologia f.

Situarà Barcelona al centre d'un dels camps de recerca més incipients, el de la *nanotecnologia* i els mètodes de mesura que s'hi apliquen.

Diari ARA - 2/7/2013

nanotecnologia f.

El pròxim 2 de març, el professor Hossam Haick començarà a impartir el primer curs de *nanotecnologia* en àrab en format MOOC (massive open online course, un curs d'accés obert i massiu per internet).

Diari ARA - 21/2/2014

nanotecnologia f.

Com podem treure tota aquesta gent de l'atur amb la *nanotecnologia*?

El Periòdic - 5/2/2015

nanotecnologia f.

La *nanotecnologia* i l'il·lusionisme dialoguen sobre transformació i matèria.

Diari ARA - 1/3/2015

nanotecnologia f.

Ens demanen per ajudar en una recerca de *nanotecnologia*.

Diari ARA - 11/6/2016

nanotecnologia f.

Predica l'enginyeria genètica, la *nanotecnologia* i les interfícies cervell-ordinador.

La Vanguardia - 19/10/2016

nanotecnologia f.

"És un sector molt conservador, però la *nanotecnologia* ha arribar per quedar-se i permetre obtenir informació en temps real a un cost més baix", destaca Tomas Michel, president de la Plataforma Tecnològica Europea de l'Aigua.

La Vanguardia - 17/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa