Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «neofranquista»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

neofranquista m.

Has refutat perfectament la versió d'en Victorino, qui s'apunta a les tesis revisionistes dels *neofranquistes* (molt similars a les tesis franquistes), que volen justificar el cop d'estat com a necessari per evitar una suposada sovietització d'Espanya.

El Periódico (català) - 2/5/2010

neofranquista adj.

Mentre el ministre Wert li fot pel broc gros i aconsegueix tenir entusiasmada la parròquia *neofranquista* i encesa tota la resta, hi ha qui es mou amb més subtilitat.

El Temps - 29/10/2013

neofranquista m.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, es va limitar a assenyalar, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, que Manos Limpias està integrat per *neofranquistes* de trajectòria ombrívola.

Diari ARA - 26/3/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa