Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «obrir les portes»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

obrir les portes loc.

Vic ens *obre les portes* a consolidar la nostra presència al cor de Catalunya a través de la ciutat més important del centre del país, i a Blanes els obrim les portes al mar, ajudant-nos mútuament a posicionar-nos en mercats de gran potencial.

La Marina - 1/3/2016

obrir les portes loc.

La Universitat *obre les portes* a la societat per divulgar i debatre, en una sèrie de vuit diàlegs, temes d’actualitat i del camp humanístic.

Universitat Pompeu Fabra - 1/3/2016

obrir les portes loc.

Larson, nascuda a Sacramento, Califòrnia, i filla d’una parella de quiropràctics, ja va mostrar-se còmoda, en el terreny interpretatiu, entre els abusos sexuals i trastorns psicològics de Les vides de la Grace (2013), un petit èxit indie que va acabar *ob

Diari ARA - 1/3/2016

obrir les portes loc.

El guardó li *va obrir les portes* dels Estats Units i el Regne Unit, però el seu veritable èxit va arribar quan la va traduir a l'alemany la potent editorial suïssa Diogenes Verlag.

Diari ARA - 17/4/2016

obrir les portes loc.

Només si creem noves empreses i indústries i *obrim les portes* perquè multinacionals es vinguin a implantar aquí serem capaços d'oferir feina als aturats i apuntalar les pensions.

Avui - 1/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa