Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ram de la sort»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

ram de la sort m.

No ens hem d'oblidar del vesc, una planta que vampiritza les branques dels arbres xuclant-ne la saba, i que se la considera portadora de bona ventura i per això també se'n diu *ram de la sort*.

Diari ARA - 24/12/2012

ram de la sort m.

Sovint no n'hi ha prou de conservar la vista per veure el futbol, de manera que els barcelonistes farien bé de passejar aquests dies pels voltants de la catedral de Barcelona i, amb el *ram de la sort* a la mà, demanar a Santa Llúcia, el sant de la qual s

El País - 12/12/2015

ram de la sort m.

Però aquestes dues novetats, diu, aigualeixen les tradicions com “regalar un *ram de la sort* quan, per exemple, es va de visita en aquestes dates o regalar ponsèties quan ja hi ha més relació”.

Diari ARA - 16/12/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa