Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «reenviar»

Cerca el terme al Termcat

1 de 13 de 13 termes 

reenviar v. tr

El resultat de la consulta va ser comunicat a la directora general de l'OMS que, després de revisar-lo, el va *reenviar* als ministeris de Sanitat dels 193 països que són membres de l'organisme.

El Periódico (català) - 24/2/2010

reenviar v. tr

Els diners dipositats en aquest compte i en un altre existent a nom de Jordi Montull i la seva dona estan bloquejats a l’espera que siguin *reenviats* a Espanya.

El Periódico (català) - 2/5/2010

reenviar v. tr

Athar *reenvia* el missatge però segueix sense relacionar els fets.

El Periódico (català) - 3/5/2011

reenviar v. tr

L'artista havia gestionat ajudes, *reenviat* missatges amb telèfons de suport i telèfons per a afectats mentre lidiava amb altres seguidors que li preguntaven que com ajudaria.

El Periódico (català) - 13/5/2011

reenviar v. tr

Activitats totes il·legals que els estaven reportant grans beneficis econòmics que posteriorment *reenviaven* a la Xina, on blanquejaven els ingressos utilitzant un entramat d'empreses, algunes fictícies, que havien creat amb aquesta finalitat.

El Periódico (català) - 23/6/2011

reenviar v. tr

Tornaven a enviar el mateix comunicat, però aquest cop l'emissor no era la presidència dels Estats Units, sinó l'oficina de premsa de l'ambaixada espanyola a Washington, que va fer, directament, un *reenviar*.

Diari ARA - 26/2/2012

reenviar v. tr

A continuació, una selecció dels tuits més exitosos o enginyosos *reenviats* en les últimes hores.

El Periódico (català) - 13/7/2012

reenviar v. tr

La noia va enviar la invitació a tots els seus contactes, que ho van anar *reenviant*.

Diari ARA - 23/9/2012

reenviar v. tr

El meu darrer comentari va referit a en corc, d'on has agafat el text que m'has *reenviat*.

Diari de Balears - 9/1/2013

reenviar v. tr

Un treballador de l'empresa, que no s'identifica amb cap càrrec concret, va respondre el correu demanant-li a Naima que el *reenviés* en castellà.

Diari ARA - 23/1/2013

reenviar v. tr

Es tracta d'acudits visuals molt comuns a Internet, que habitualment es *reenvien* als amics per correu electrònic.

Diari ARA - 23/5/2013

reenviar v. tr

Aquesta última mesura podria beneficiar tant joves metges espanyols com cubans, en una experiència que fa uns mesos que ja està sent estudiada pel Brasil, molt similar a la que la Veneçuela de Chávez va fer amb l'illa al *reenviar* el pretroli necessari a

El Periódico (català) - 23/6/2013

reenviar v. tr

[...] fotos d'Instagram, tuits sobre el el Barça, espòilers d'aquell episodi que encara no has vist o missatges d'aquell pesat que un conegut comú no deixa de *reenviar*.

Diari ARA - 20/3/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa