Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «safety car»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

safety car m.

L'estratègia va fallar, però un cop de sort en forma de *safety car* i un pilot -Sebastien Vettel- que va saber aturar les envestides dels seus rivals van arreglar l'embolic generat a boxs.

Diari ARA - 30/5/2011

safety car m.

He pujat al *safety car* i, quan arribes a un revolt i frena, uf, et mors de por.

El Periódico (català) - 6/6/2011

safety car m.

L'enrabiada de l'alemany va ocasionar la segona aparició del *safety car*, just en el moment en què Alonso enfilava el camí dels boxs per a la seva tercera parada.

El Periódico (català) - 1/7/2013

safety car m.

És evident a la segona part del GP, quan el *safety car* l'ha obligat a mostrar, al convertir en 0 el seu avantatge, el potencial real del seu cotxe, immens, i les seves prodigioses mans, les que ja tothom considera tan màgiques com les de l'elogiat Alons

El Periódico (català) - 23/9/2013

safety car m.

El reglament de la fórmula 1 concedeix al pilot que encapçala la carrera prendre la iniciativa en el moment en què el cotxe de seguretat, el *safety car*, abandona la pista.

El Periódico (català) - 23/9/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa