Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «salut mental»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

salut mental f.

«I s'ha de posar fi a això», clama Lienas, que demana «una especial atenció per a menors amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de *salut mental*, ja que són una població de risc».

El Periódico (català) - 1/3/2016

salut mental f.

A més a més, ha recalcat que mai va donar cap indicació als psiquiatres que treballaven als seus centres perquè falsegessin els dictàmens sobre l'estat de *salut mental* de les pacients que volien avortar, amb la finalitat que encaixessin en els supòsits

El País - 1/3/2016

salut mental f.

Els experts estimen que entre el 10% i el 20% dels nens i els joves tenen algun problema de *salut mental*.

La Vanguardia - 10/6/2016

salut mental f.

Cada tarda-vespre hi ha hagut màgia, clown, *salut mental*, terapeutes, oracles...

La Marina - 1/7/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa