Llengua - Secciķ Filolōgica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «supertou -va»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

supertou -va adj.

Cal destacar, perō, que Kobayashi va aconseguir la seva volta rāpida en un simulacre de qualificacions amb pneumātics tous i no *supertous*.

Avui - 25/2/2012

supertou -va adj.

Perō en la tanda definitiva Aleix va aconseguir una volta perfecta (2:03.240) que –tot i el matís de disposar d'un pneumātic *supertou* més– va deixar en evidčncia l'equip Yamaha Factory.

Avui - 13/4/2014

supertou -va adj.

Tots tres van tornar a colˇlocar el pneumātic *supertou* i a l'arribar la segona parada Alonso va arriscar.

El Periķdico (catalā) - 23/9/2014

supertou -va adj.

El dubte és si es conformaran amb el compost tou –amb el qual Rosberg va fer el millor temps absolut en la pretemporada del curs passat– o si també muntaran el *supertou* i l'ultratou.

Avui - 1/3/2016

supertou -va adj.

Ahir, Hamilton va fer el seu primer intent amb el pneumātic tou –el va superar Bottas (Williams), amb el *supertou*– i Rosberg va culminar una simulaciķ de cursa a tres aturades (tou-mitjā-mitjā-mitjā) amb un ritme d'una regularitat esfereīdora.

Avui - 3/3/2016

supertou -va adj.

Va manar Bottas (Williams) amb *supertous*, tot i que els Mercedes volen.

La Vanguardia - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa