Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ultraexpansiu -iva»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

ultraexpansiu -iva adj.

I això implica uns elevats dèficits públics (al voltant del 10% del PIB) i una política monetària *ultraexpansiva*, que ha situat els tipus d'interès cap al 0,25%, amb injeccions molt abundants de liquiditat.

El Periódico (català) - 10/2/2011

ultraexpansiu -iva adj.

Els inversors sembla que han perdut la confiança en els banquers centrals, la seva política monetària *ultraexpansiva* i unes mesures d'estímul que han afegit una muntanya de deute als ja hiperendeutats estats.

La Vanguardia - 9/2/2016

ultraexpansiu -iva adj.

El declivi dels tipus i les polítiques *ultraexpansives* de Mario Dragui hi han fet la resta des d'aleshores.

La Vanguardia - 8/6/2016

ultraexpansiu -iva adj.

Els avisos del Bundesbank es produeixen en un context d’indissimulada frustració davant la política monetària *ultraexpansiva* del Banc Central Europeu (BCE), que presideix el banquer italià Mario Draghi.

La Vanguardia - 17/11/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa