Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «underground»

Cerca el terme al Termcat

1 de 20 de 20 termes 

underground adj.

Hi ha hagut moments en què semblava que Comelade es convertiria en una estrella *underground* internacional: quan va treballar amb PJ Harvey o Robert Wyatt, o va accedir al mercat japonès.

El Periódico (català) - 26/11/2010

underground adj.

Una de les virtuts del cartell del Primavera és que, a banda dels grans noms i de les noves sensacions del moment, també reivindica artistes de culte o amb cert seguiment molt *underground*, lluny del que està de moda tot i ser un festival trendy.

Diari ARA - 30/5/2011

underground adj.

Altres van optar per donar un accent entre cañí i *underground* a la seva aportació.

El Periódico (català) - 14/11/2011

underground adj.

Actualment, a Bankrobber, no hi ha dia que no arribi la proposta d'un músic per integrar-se al segell. Amb fitxatges com El Petit de Cal Eril i rescats de maleïts dels cercles *underground* barcelonins com Els Surfing Sirles i Le Petit Ramon, Bankrobber t

El Punt - País Valencià - 12/12/2011

underground adj.

Trobo molt *underground* cantar en català.

Butxaca - 1/2/2012

underground m.

Malgrat estar abocat a l'*underground*, com diu Xavi Sarrià, pel nul suport institucional que rep, la música en valencià ja és un clam que ningú pot fer callar.

Diari ARA - 26/2/2012

underground adj.

Al mateix temps aquestes creacions escèniques eren portades al cinema (Súper 8) d'una forma *underground* i amateur.

Antic Teatre - 1/7/2012

underground adj.

La nit cau i quatre joves músics sorgits de la més genuïna escena folk *underground* londinenca comenen a tocar les primeres notes de Lover's Eyes davant una multitud impacient.

Butxaca - 1/3/2013

underground adj.

Un valor segur per als qui busquen teatre amb influències del cinema taratinaire i el còmic *underground*.

Butxaca - 1/9/2013

underground adj.

No em sento a gust en molts d'aquests esdeveniments d'artisteig *underground*.

Diari ARA - 13/3/2014

underground adj.

L'*underground* sorgeix gràcies a l'enginy.

Diari ARA - 21/3/2014

underground m.

S'apropen les festes i es poden celebrar de moltes maneres: amb la família, sí, però també amb la família de l'*underground* rock barceloní.

Time Out Barcelona - 18/12/2014

underground adj.

Manuel De La Mare potser no és el productor més *underground* del món, però el seu tech-house és sinònim de festa de qualitat.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

underground m.

Tots tres toquen a Extraperlo, un dels grups més reconeguts de l'*underground* barceloní.

El Periódico (català) - 14/2/2015

underground m.

Mark Ambrose surt de l'*underground* britànic i després d'una prolífica carrera el seu últim EP, 'Tracks from the vauls vol.1`, publicat l'any passat pel seu segell, Crayon, confirma que el seu techno sòlid i contundent però amb groove, deutor dels mestre

Time Out Barcelona - 27/3/2015

underground adj.

L'autor cita uns quants èxits desenfrenats dels 60: la cultura surf, l'esplendor del vinil, les pel·lícules *underground*, Andy Warhol i Nico vestits de Batman i Robin...

Diari ARA - 23/5/2015

underground m.

En el terreny musical, els canvis són notables, i es produeixen en paral·lel a l’evolució de l’escena: de l’*underground* i l’era Zeleste al nou pop i el mestissatge.

El Periódico (català) - 16/6/2015

underground adj.

Després d'un altre any frenètic, el 2014, ple de sessions per tot el món i un retorn subtil a la producció *underground* -fent remixes i maxis, amb discreció-, sembla que el 2015 se l'ha pres amb calma.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

underground adj.

Per ara és l'última gran obra del pare del còmic *underground*.

Diari ARA - 20/7/2016

underground m.

Una carrera curiosa, la seva, que va començar rodant documentals mentre era a la marina de guerra holandesa (per on també va passar Rutger Hauer) i que va alternar l'entreteniment d'èxit (Floris) amb un *underground* rotund i aspre (Wat zien ik o Spetters

Diari ARA - 7/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa