Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «vacacional»

Cerca el terme al Termcat

1 de 9 de 9 termes 

vacacional adj.

En aquest cas, funciona com una gran plataforma d’atracció turística per a gais i lesbianes de tot el món, ja que es promociona com una setmana de diversió i interrelació, amb Barcelona com a teló *vacacional*.

El Periódico (català) - 6/4/2010

vacacional adj.

Des d'aquell moment, els accessos a la Costa Brava han guanyat un carril per sentit i les cues en aquest tram -típiques dels caps de setmana i dels períodes *vacacionals*- per acumulació de vehicles han dit adéu.

El Periódico (català) - 23/6/2011

vacacional adj.

500 pisos turístics amb llicència, i molts altres centenars sense regular, sinó que la capital catalana ja és el destí favorit dels estrangers que vénen a Espanya i busquen un lloguer *vacacional*.

El Periódico (català) - 23/5/2012

vacacional adj.

A Catalunya, aquesta entitat vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) xifra en 4.300 les possibles víctimes, que en període *vacacional* podrien ser traslladades als seus països d'origen per ser mutilades.

El triangle - 15/3/2013

vacacional adj.

El calendari de dies festius que ha propiciat un pont per Cap d'Any, i la bona qualitat de la neu i la climatologia favorable van afavorir la nombrosa afluència d'esquiadors a les estacions del Pirineu de Lleida, superant les previsions fetes abans de l'i

El Periòdic - 25/3/2013

vacacional adj.

Així que, aprofitant la calma *vacacional*, la direcció del partit ha començat a dissenyar l'estratègia de cara al nou curs.

El Periódico (català) - 13/8/2013

vacacional adj.

Igualment, Vendrell va anunciar la voluntat de la coalició de portar a la fiscalia tota la informació recopilada per un possible delicte societari que hauria comès la direcció de Laietana sobre un crèdit atorgat a l'empresa Bescosoli Dos per construir un

El Periódico (català) - 16/6/2015

vacacional adj.

Igualment, Vendrell va anunciar la voluntat de la coalició de portar a la fiscalia tota la informació recopilada per un possible delicte societari que hauria comès la direcció de Laietana sobre un crèdit atorgat a l'empresa Bescosoli Dos per construir un centre *vacacional* a Phuket (Tailàndia), tot i que no tenia prou garanties i avals, i que es va deixar a mig fer i no van ser tornats els 18 milions d'euros del crèdit.

El Periódico (català) - 16/6/2015

vacacional adj.

Eugènia i Beatriu han ocupat en diverses ocasions titulars de premsa per la seva poc reeixida carrera professional i pels seus dilatats períodes *vacacionals*.

Diari ARA - 25/10/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa