Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «vecchia signora»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

vecchia signora f.

Els de Maurizio Sarri van empatar (1-1) ahir contra una bona Fiorentina i, després de dos empats en tres jornades, estan tres punts per sota de la *vecchia signora*.

Avui - 1/3/2016

vecchia signora f.

La *vecchia signora* es va classificar per a la final de la copa d'Itàlia en la tanda de penals després de ser víctima d'una portentosa remuntada per part de l'Inter de Milà, que havia caigut a Torí (3-0) i que ahir va ser capaç d'igualar el resultat gràc

Avui - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa