Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «verd -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

verd -a adj.

Seat ven 500 cotxes *verds* al Regne Unit.

El Periódico (català) - 24/2/2010

verd -a adj.

El Grup Griñó produeix energia *verda* a partir dels residus urbans que gestiona.

El Periódico (català) - 28/2/2011

verd -a adj.

La tercera iniciativa d'Endesa, no tan nova, és que s'implanti el cèntim *verd* que agravi els carburants i, d'aquesta manera, es reparteix entre altres sectors energètics el cost de finançar les renovables.

La Vanguardia - 1/3/2012

verd -a adj.

De tornada a la regió dels grans llacs, traduiran els coneixements adquirits en iniciatives *verdes*, que desenvoluparan amb la col∙laboració de socis locals.

La Vanguardia - 1/3/2016

verd -a adj.

El Tribunal Constitucional ha anul·lat diversos dels anomenats impostos *verds* de Catalunya al considerar que són coincidents amb taxes estatals.

El Periódico (català) - 28/4/2016

verd -a adj.

Energia *verda* sense ànim de lucre.

Diari ARA - 5/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa