Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «verd-i-blanc -a»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

verd-i-blanc -a adj.

El club *verd-i-blanc* inaugurarà aquesta tarda (20.30 hores) un memorial al gol nord del Benito Villamarín dedicat al futbolista de Tremp, que va morir a Barcelona fa avui un any víctima d'un càncer pelvià després de 15 mesos de lluita.

El Periódico (català) - 24/6/2013

verd-i-blanc -a adj.

Ángel Vizcay, que durant 15 anys va ser gerent de l'Osasuna, va reconèixer davant la Lliga de Futbol Professional (LFP) el contingut d'una trobada celebrada a Madrid amb els jugadors del Betis Antonio Amaya i Jordi Figueras, amb qui va emparaular l'entreg

El Periódico (català) - 19/2/2015

verd-i-blanc -a adj.

Ángel Vizcay, que durant 15 anys va ser gerent de l'Osasuna, va reconèixer davant la Lliga de Futbol Professional (LFP) el contingut d'una trobada celebrada a Madrid amb els jugadors del Betis Antonio Amaya i Jordi Figueras, amb qui va emparaular l'entrega de 250.000 euros per a la plantilla *verd-i-blanca* per vèncer el Valladolid a Sevilla (4-3) i deixar-se guanyar l'últim partit de Lliga a Pamplona (2-1).

El Periódico (català) - 19/2/2015

verd-i-blanc -a adj.

La zona visitant del camp de l'Espanyol, on caven 800 aficionats, presentarà un gran aspecte, però repartits per les grades també s'hi podran trobar distintius *verd-i-blancs* que afegiran encara més color a la cita.

Diari ARA - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa