Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «world music»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

world music f.

A més, el canvi de denominació ha permès obrir l'esdeveniment a altres gèneres i estils més enllà de la mal anomenada *world music*.

GO! - 1/6/2011

world music f.

Jamboree: jazz i *world music* a la Plaça Reial.

TR3S C - 1/9/2011

world music f.

El mercat perd l'accent tradicional centrat en la *world music* i la fusió d'estils i aposta per fer un repàs exhaustiu a les propostes nacionals que presenten novetat i que poden tenir millor sortida al mercat català, estatal i internacional.

Diari ARA - 23/6/2012

world music f.

Amb formació clàssica al conservatori Giuseppe Verdi de Milà, aviat va emprendre vol a la recerca d'un llenguatge musical més lliure i personal deixant-se influir per estils com el pop, l'ambient o la *world music*.

Butxaca - 1/3/2013

world music f.

La cita de *world music* més important del món també comptarà amb l'actuació de diversos grups catalans.

Diari ARA - 13/3/2014

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa