Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «xec regal»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

xec regal m.

Els petits estalviadors podrien usar qualsevol tipus de prepagament (*xecs regal*, subscripcions a llarg termini, targetes de transport o targetes SIM de mòbil) per evitar pagar pel fet de tenir diners al banc.

Diari ARA - 8/2/2016

xec regal m.

Si es compleix això de voler corregir el dèficit de recursos de gairebé 800.000 euros en la dotació de biblioteques, això del *xec regal* als nens catalans que facin sis anys per adquirir un llibre a les llibreries i iniciar així la seva biblioteca person

El País - 5/4/2016

xec regal m.

S'hi sortejava un *xec regal* en un centre comercial i els diners recaptats amb la venda de les butlletes es destinaran a tres causes solidàries diferents, en tres punts del planeta.

El Periódico (català) - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa