Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Antic Teatre»

Termes de 1 a 10 d'un total de 145

action painting m.

L'*action painting*, la dansa, la performance, el soroll, la il·luminació, el disseny de vestuari i d'espai escènic i la videocreació són facetes del seu treball.

Antic Teatre - 1/7/2012

actoral adj.

Podríem dir que per formació i per vocació, la força dels seus espectacles radica en el treball *actoral*, a partir del qual creen tot el submón de personatges extirpats de lo quotidià.

Antic Teatre - 1/7/2011

anestesiament m.

El nom del meu espectacle és Sitz, un treball orientat on busco la crítica de l'*anestesiament* actual; quantes hores passem asseguts davant l'ordinador, al lavabo, menjant, pensant, però mai pensant en la manera com estem asseguts, quian és la real neces

Antic Teatre - 1/7/2011

anti-gai adj.

El priojecte Love Art Laboratory, en col·laboració entre Stephens i Sprinkle, va néixer com a resposta a la violència de la guerra, al moviment *anti-gai* i al a dominant cultura de cobdícia i ignorància que està causant la destrucció del planeta.

Antic Teatre - 1/7/2011

artista-ciutadà m.

Amb les actuacions crearem una via d'informació entre creadors i professionals de l'art, traient-los del seu aïllament i integrant-los en la comunitat, ajudant-los així a afrontar els reptes socials, polítics i professionals de l'*artista-ciutadà*.

Antic Teatre - 1/1/2012

artístic -a- polític -a adj.

El projecte *artístic-polític* de Diana J. Torres (Madrid, 1981) abasta molts camps (poesia, assaig, acció directa, tallers, vídeo, Internet), però se sent com a casa dins la performance i el spoken-world.

Antic Teatre - 1/7/2011

aterrar v. intr.

Després de passar pel món del cinema i la televisió, va *aterrar* a l'àmbit de la dansa i les arts escèniques.

Antic Teatre - 1/7/2011

ballarí-performer m.

Una proposta multidisciplinària on el tècnic de so i l'escenògraf comparteixen l'escenari amb el *ballarí-performer*.

Antic Teatre - 1/7/2011

basura adj.

La companyia crea treballs fràgils i nocturns per a teatres i espais alternatius que emergeixen de la fascinació que senten els seus membres per la cultura popular, la cultura *basura* i els misteris.

Antic Teatre - 1/7/2012

batchellor m.

Vaig néixer a Barcelona l'any 1979, i em vaig llicenciar a l'Escola Superior d'Art d'Amsterdam com a *batchellor* en dansa contemporània.

Antic Teatre - 1/7/2012

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa