Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona»

Termes de 41 a 46 d'un total de 46

speedo m.

Però aquí els protagonistes van força més lleugers de roba: en comptes de sotanes i alçacolls, hi veureu *speedos* i barnussos.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

sulfurós -osa adj.

La mort del guitarrista John Asheton no ha minvat la *sulfurosa* posada escènica d’aquest tòtem.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

tresero m.

Es tractava d'un sentit tribut al compositor, *tresero* i guitarrista cubà Arsenio Rodríguez, sovint considerat el pare del son cubà.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

trident m.

Hi trobarem la lírica descarnada d'Ainara LeGardon, l'òptica crua de la gaditana Marina Gallardo, l'actitud irreverent de Senior i el Cor Brutal, i un *trident* d'autèntic luxe: Betunizer, Aina i Lisabö.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

txekhovià -ana adj.

La magnífica omnipresència del silenci, la moral dels personatges... omple Elena d'una profunditat literària, *txekhoviana*.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

villa f.

Elefante blanco ens explica una història sobre la feina dels curas villeros (capellans que treballen a les *villas* misèria, una espècie de faveles argentines, seguidors de la feina del sacerdot Carlos Múgica).

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa