Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Claror»

Termes de 1 a 10 d'un total de 239

3D adj.

L'estudi subratlla que la tecnologia *3D* no és dolenta ni altera la visió, i en canvi pot fer patent un problema que no sempre apareix en les revisions oculars rutinàries.

Claror - 31/5/2011

aeroregueton m.

Durant tota la setmana hi haurà masterclass dedicades a balls com *aeroregueton*, country, flamenc, Bollywood, sardanes o una sessió de ball del musical Grease.

Claror - 31/5/2011

aerosalsa f.

Els poliesportius també ofereixen activitats com el GAC, tonopump, spinning i *aerosalsa*, que permeten treballar els glutis.

Claror - 1/6/2012

aigua towel f.

L'*aigua towel* és una modalitat del fitness aquàtic que, tal com el nom indica, requereix l'ús d'una tovallola mullada.

Claror - 8/9/2011

aiguacor f.

D'altra banda, s'organitzaran activitats de ball, una caminada nòrdica i l'*aiguacor* (sessions especials d'aiguagim).

Claror - 8/9/2011

aiguagym f.

Hi haurà dues sessions més d'*aiguagym*, els dilluns i dimecres a les 8 hores, i una sessió d'aiguaGAC els divendres a les 8.30 hores.

Claror - 8/9/2011

aiguapilates f.

Així doncs, s'incorporarà l'activitat d'*aiguapilates* en diversos horaris durant la setmana.

Claror - 8/9/2011

aiguarelax f.

Can Caralleu oferirà una nova sessió d'*aiguarelax* el dijous 19 d'abril.

Claror - 27/2/2012

antilliberal adj.

La lluita internacional contra el tabaquisme s'ha convertit en una de les croades *antilliberals* més emblemàtiques de la vida contemporània.

Claror - 31/5/2011

antitrencaments adj.

Les peces de cuixa són *antitrencaments* a causa d'esforços exigents (velocitat o sèries) i són indicades per a les persones que tenen tendència que se'ls carreguin els quàdriceps.

Claror - 15/5/2013

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa