Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «El 9 nou»

Termes de 1 a 10 d'un total de 30

belieber adj.

Ella diu que és molt difícil definir què és un *belieber* però ho resumeix dient que li donem el nostre suport absolutament en tot el que fa.

El 9 nou - 27/1/2012

bicing m.

El nou *bicing* vigatà entrarà en funcionament a finals de març.

El 9 nou - 5/2/2010

bilingüe m.

Jo entenc perfectament que les majors de Hollywood no estiguin interessades en llengües tan exòtiques com el català, que no els preocupi en absolut menystenir un dels idiomes més parlats d’Europa, i també entenc que els *bilingües* que, curiosament, només

El 9 nou - 5/2/2010

cargola f.

Podem dir que són barracons, *cargoles* o aules prefabricades, això depèn de l’equip de govern que hi hagi.

El 9 nou - 5/2/2010

civicopolític -a adj.

Entre aquests esdeveniments *civicopolítics* destaquen, evidentment, el primer referèndum d’Arenys de Munt.

El 9 nou - 27/1/2012

coaching m.

L’escriptor i consultor Àlex Rovira va ser aquest dimarts a Vic per participar en una jornada sobre *coaching*, patrocinada per la Institució Puig Porret i l’empresa Formem i que van organitzar Fàtima Alemany, Alba Castañé i Elisabet Freixa.

El 9 nou - 5/2/2010

contenidor soterrat m.

Els de la plaça Nova són els primers *contenidors soterrats* que s'instal·len a Torelló.

El 9 nou - 27/1/2012

coresponsabilitat f.

Si anem posant pedaços sense mecanismes de *coresponsabilitat*, convertirem els profes d’institut en guardes de seguretat i posarem pals a les rodes a l’encàrrec formatiu que els fa la societat.

El 9 nou - 5/2/2010

desreagrupament m.

Primer vol un Reagrupament, després un *Desreagrupament* i finalment acaba amb un Rereagrupament amb els que no s’han desreagrupat al principi.

El 9 nou - 5/2/2010

desreagrupar-se v. pron.

Primer vol un Reagrupament, després un Desreagrupament i finalment acaba amb un Rereagrupament amb els que no s’han *desreagrupat* al principi.

El 9 nou - 5/2/2010

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa