Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «El Diari de Girona»

Termes de 1 a 10 d'un total de 49

aerolínia f.

Antonio Vázques, assegurés que li sembla bé que la Comissió Europea investigui Spanair per les subvenciones públiques rebudes i que opinés que el projecte d'aquesta *aerolínia* no té cap futur.

El Diari de Girona - 24/1/2012

aerolínia f.

El somni de l'*aerolínia* de baix cost va esdevenir més fort en néixer un projecte que s'hi acosta.

El Diari de Girona - 1/2/2012

bioactiu -iva adj.

El Centre Especial d’Investigació Planta de Tecnologia dels Aliments ha creat aquest nou sistema, basat en l’ús d’altres pressions, que protegeix els components *bioactius* dels aliments.

El Diari de Girona - 24/1/2012

bomboneria f.

Els més llaminers podran gaudir amb les demostracions de dolços de Masquepostres i de la *bomboneria* Bubó, acompanyades de les projeccions de Leche i Miel, ambdues de Semih Kaplanoglu.

El Diari de Girona - 9/3/2011

cercatalents m.

Segons diuen, d'altres de molt importants també estan tramitant el viatge dels seus directors artístics o *cercatalents* a l'esdeveniment, que tindrà actuacions mai vistes.

El Diari de Girona - 1/2/2012

còlic nefrític m.

Entre les patologies més ateses hi havia *còlics nefrítics*, asmes o arítmies.

El Diari de Girona - 1/2/2012

contrapolític -a adj.

Algunes campanyes de formacions d'esquerres per a les eleccions van intentar seguir aquest camí a partir d'un fenomen assencialment *contrapolític*: el 15-M.

El Diari de Girona - 24/1/2012

copagament m.

CiU rebaixarà el *copagament* sanitari i la taxa turística.

El Diari de Girona - 7/2/2012

copagament m.

Bozal va negar que les dues taxes suposin en absolut la imposició d'un *copagament*, ja que es tracta, al seu entendre, d'una petita contribució, més que raonable, dels usuaris efectius d'un servei públic per reduir la contribució de la resta de ciutadans

El Diari de Girona - 27/1/2012

drogadicció f.

El doctor Rafael Maldonado, expert en *drogadicció*, incideix que un addicte no és un viciós sinó un malalt.

El Diari de Girona - 1/2/2012

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa