Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «La Marina»

Termes de 1 a 10 d'un total de 116

aerobox m.

A la festa d'estiu hi va haver: tai-Chi, aquagym, mix de Zumba i *aerobox*, un circuit d'aventura amb tirolina, surf en moviment, inflables i piscina amb barques a pedals, pesca d'aneguets i pistoles d'aigua.

La Marina - 1/7/2016

agroalimentació f.

Mitjançant l'*agroalimentació*, l'esport i el territori cal recuperar el sentiment de pertinença de poble que la Fira Mercat del Ram ha generat al llarg dels anys.

La Marina - 1/3/2016

anar de la mà loc.

En aquesta reivindicació *anem de la mà* els polítics, les entitats i els veïns.

La Marina - 1/7/2016

aquagym m.

A la festa d'estiu hi va haver: tai-Chi, *aquagym*, mix de Zumba i aerobox, un circuit d'aventura amb tirolina, surf en moviment, inflables i piscina amb barques a pedals, pesca d'aneguets i pistoles d'aigua.

La Marina - 1/7/2016

artefacte m.

En la categoria de les millors carrosses de Blanes, el primer premi ha estat per a l'entitat del barri de La Plantera, que representava dolços i llaminadures; i el segon està inspirat en l'esclat dels *artefactes* pirotècnics del Concurs de Focs d'Artific

La Marina - 1/3/2016

autoocupació f.

El Programa de Garantia Juvenil té com a objectiu oferir una formació adequada a les seves necessitats, una oferta de feina, un període de pràctiques en empreses o una proposta individualitzada d'*autoocupació* en un termini màxim de 4 mesos.

La Marina - 1/3/2016

bachata f.

A més, tots els visitants van tenir l'oportunitat de participar en tallers de salsa cubana i *bachata*.

La Marina - 1/7/2016

baix cost m.

El projecte de la plaça de Seynod va ordenar aquest terreny que estava erm -situat a la confluència dels carrers de Girona, Joaquima de Vedruna i carrer de Badalona- i va convertir-lo en un espai verd sostenible amb un manteniment de *baix cost*.

La Marina - 1/7/2016

boca-mà-peu adj.

Són la causa més freqüent de les síndromes febrils que pateixen els nens, i produeixen malalties habitualment molt benignes com la coneguda malaltia *boca-mà-peu*, l'herpangina o quadres de faringitis, processos febrils amb aftes bucals, amb erupcions cut

La Marina - 1/7/2016

booktrailer m.

Per a nens i nenes a partir de 10 anys cada dijous: Club Jove, lectura i *booktrailer*.

La Marina - 1/7/2016

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa