Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Revista dominical»

Termes de 1 a 10 d'un total de 16

capo m.

Malgrat això, en el cas dels *capos* mafiosos, damunt dels quals acostumen a caure diverses cadenes perpètues i que estan habitualment sotmesos a un règim especial d’aïllament, una llei no escrita porta els jutges a no concedir-los mai els beneficis de la

Revista dominical - 29/1/2012

coliving m.

En diuen "comunes 2.0 sense sexe", però la seva ideòloga prefereix parlar de *coliving*, ja que són 'lofts' on treballar/viure a preu de 'hostel' amb el kit de supervivència bàsic de tot mil·lennista.

Revista dominical - 26/6/2016

early release f.

El període mínim és de 12 anys, però es pot allargar fins als 30, abans de quedar en llibertat condicional (l’anomenada *early release*).

Revista dominical - 29/1/2012

enrotllat -ada adj.

Algú que es pensa que és el cap *enrotllat*, el tio que controla i que tothom estima, i no s'adona que no li cau bé a ningú, però tampoc ningú al seu voltant té el valor de dir-l'hi.

Revista dominical - 8/3/2015

on line adj.

Als que ens dediquem a la distribució *on line* de continguts el final de l’abella reina de les descàrregues ens dóna molta moral per buscar inversions.

Revista dominical - 29/1/2012

pack m.

La temporada completa es pot aconseguir a Wuaki per 29,95 euros. una mica més barat que el *pack* de DVD.

Revista dominical - 29/1/2012

pancake m.

Corria per tots els passadissos i habitacions d'una casa mentre bevia xarop de *pancake*.

Revista dominical - 7/8/2011

premium m.

Amant del cine i la música, Rubén Espuche té nombrosos comptes per poder descarregar-se continguts culturals, com el de Spotify, però també tenia un *premium* a Megaupload i a Rapidshare, que considerava legals.

Revista dominical - 29/1/2012

premium adj.

Que els usuaris paguessin pel servei *premium* i fins i tot que una part d’aquest servei fos legal (guardar arxius propis) va fer que molts usuaris no fossin del tot conscients de la il·legalitat de la web.

Revista dominical - 29/1/2012

start-up adj.

A César Covarrubias no li va servir de gaire que la seva aventura de Pomelo TB fos premiada pel Ministeri de Cultura al Ficod 2010 com a milor model de negoci innovador *start-up*.

Revista dominical - 29/1/2012

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa