Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat «Sabor...»
Termes de 71 a 77 d'un total de 77
trans adj. |
Per fi, la Comissió Europea ha presentat un informe sobre greixos *trans* dels aliments.
Sabor... - 1/3/2016
|
twist m. |
En elaborar un gintònic amb aquesta tònica, podem potenciar el seu toc picant afegint-hi unes boletes de pebre rosa, o bé ressaltar el seu caràcter cítric i fresc amb un *twist* de llimona.
Sabor... - 1/3/2016
|
ultraconcentrar v. tr |
El nou KH-7 Vajillas, de fórmula *ultraconcentrada*, ofereix màxima eficàcia en el rentat a mà.
Sabor... - 1/3/2016
|
veg adj. |
Si a casa tens tant seguidors "meat" com *veg*, no et preocupis.
Sabor... - 1/3/2016
|
water tonic m. |
La barreja, que els britànics victorians anomenaven *water tonic*, resultava molt amargant, així que aviat van començar a beure-la barrejada amb ginebra.
Sabor... - 1/3/2016
|
wok m. |
Disposa els alls tendres en un *wok* amb unes gotes d'oli i ofega'ls.
Sabor... - 1/3/2016
|
xarxa social f. |
Entre les quatre competicions han sumat més de 40.000 participants, als quals s'ha premiat pel seu esforç amb productes Caprabo per al seu avituallament, lots sortejats a les *xarxes socials* i aliments per picar a la bossa del corredor.
Sabor... - 1/3/2016
|
|