Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Telecos.cat»

Termes de 11 a 20 d'un total de 66

early check-out m.

Són més cars, ja que signifiquen un late check-in o un *early check-out*, és a dir, que el client pot entrar a les 5 de la tarda, i marxar a les 5 de la tarda del dia següent.

Telecos.cat - 1/1/2014

e-butlletí m.

Nexica, amb més de 15 anys d'experiència i especialització en virtualització, cloud computing i allotjament d'aplicacions crítiques, subministra a l'Associació els serveis d'enviaments massius d'e-mails, *e-butlletins* i les bústies de correu electrònic.

Telecos.cat - 1/1/2014

e-commerce m.

Em van plantejar el repte de la posada en marxa de l'*e-commerce*.

Telecos.cat - 1/1/2014

e-mail m.

Nexica, amb més de 15 anys d'experiència i especialització en virtualització, cloud computing i allotjament d'aplicacions crítiques, subministra a l'Associació els serveis d'enviaments massius d'*e-mails*.

Telecos.cat - 1/1/2014

front-end m.

Hi apareix el *front-end* analògic dividit en tres seccions en funció de la freqüència de funcionament.

Telecos.cat - 1/1/2014

gourmet adj.

Aquesta setmana la nostra cervesa al Renaissence ha estat il·lustrada per un tast de pernil ibèric *gourmet*.

Telecos.cat - 1/1/2014

hall m.

Els de tercer sortíem a xerrar al *hall* de l'escola tot mirant de reüll als de 5è, ens preguntàvem qui devia ser aquell senyor baixet i calb.

Telecos.cat - 1/1/2014

hivernacle m.

Juntament amb un altre soci funda un *hivernacle* per a nous projectes.

Telecos.cat - 1/1/2014

interanual adj.

Aquest és un dels elements claus per sortir de la crisi i, malgrat això, el crèdit a l'activitat productiva va caient en termes *interanuals* des de la meitat de l'any 2009.

Telecos.cat - 1/1/2014

intermediar v. intr.

ByHours.com preveu tancar el 2013, primer any sencer de facturació, amb unes vendes (comissions) d'un milió d'euros, sobre un volum de negoci *intermediat* total de 3,5 a 4 milions.

Telecos.cat - 1/1/2014

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa