Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Time Out Barcelona»

Termes de 1 a 10 d'un total de 1274

2D m.

El seu director, Teddy Newton, va combinar per primera vegada en una producció Pixar l'animació *2D* amb la 3D.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

3D adj.

En aquesta edició, per primera vegada, el Premi Enjoia't de l'Opinió obtindrà una peça realitzada pels alumnes de Postgrau en Disseny de Joiera Alternativa d'Elisava, que han creat una corona amb impressió *3D* al costat de l'empresa Techjewell.

Time Out Barcelona - 2/10/2015

3D m.

El seu director, Teddy Newton, va combinar per primera vegada en una producció Pixar l'animació 2D amb la *3D*.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

3D adj.

Al Centre Cívic Convent de Sant Agustí es pot aprendre a treballar amb una impressora *3D*, a sonoritzar un concert en directe, desenvolupar un projecte interactiu autònom ---posem per cas una mà mecànica--- o disseny de mapping.

Time Out Barcelona - 2/4/2015

a feira loc.

En l'apartat de tapes, a partir de març trobareu un clàssic com són els bunyols de bacallà; porc *a feira*, una picada d'ullet al plat gallec però amb morro i orella en comptes de pop, i cabdell de brandada occitana.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

a la italiana loc.

La novetat, que sempre n'hi ha, és que han plantejat la primera part *a la italiana*, és a dir, de manera convencional, amb quarta paret.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

a mig gas loc.

La zona delimitada per Pere IV, Llacuna, Diagonal, Taulat i la Mar Bella semblava que estava cridada a ser el Silicon Valley català, encara que de moment el 22@ s'ha quedat *a mig gas*, en espera de remuntar la fotuda W econòmica.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

a tutti pleni loc.

A cinc mesos de les eleccions municipals ---i amb la gramola electoralista "d'Espanya, Catalunya i la teva escala van bé" girant *a tutti pleni*--- l'Ajuntament acaba de fer públic un baròmetre municipal de les preocupacions dels barcelonins.

Time Out Barcelona - 29/1/2015

acid jazz m.

Nostàlgia dels 90 en forma d'*acid jazz*.

Time Out Barcelona - 2/3/2012

actoral adj.

L'eix principal del treball *actoral* ha estat, segons explica Villegas, entendre el text, que caminava sol, i dir-lo ben dit, perquè per si mateix ja és molt emocionant.

Time Out Barcelona - 30/9/2011

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa