Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Vilaweb Catalunya Nord»

Termes de 1 a 10 d'un total de 34

antitaurí -ina adj.

Aquest cap de setmana es celebra la Feria de Millars, els *antitaurins* hi anuncien la seua presència.

Vilaweb Catalunya Nord - 9/8/2013

blogaire m.

De fet, ara mateix visitar la barra lateral del blog on estan representats tots els que hi participaran esgarrifa, molts d'ells llueixen el logo que ens identifica i que diu que els *blogaires* ni dormim ni descansem i que tenim els sentiments ben vius.

Vilaweb Catalunya Nord - 29/8/2013

bonus m.

Els occitans però van sumar el *bonus* defensiu.

Vilaweb Catalunya Nord - 29/9/2013

bonus m.

Els seus rivals d'ahir, els Munster, van aconseguir a més a més sumar el *bonus* ofensiu, mentre que els catalans han aconseguit marcar una penatitat mitjançant James Hook.

Vilaweb Catalunya Nord - 9/12/2013

comunitarisme m.

Per a les eleccions municipals on presenten Perpinyà com una ciutat caiguda en la misèria a causa de la inseguretat, la proliferació anàrquica de grans superfícies comercials, la desmesurada pressió fiscal, incivisme, la brutícia, les dificultats per apar

Vilaweb Catalunya Nord - 19/10/2013

copresident m.

Segons Manuel Martinez, *copresident* del comitè local de pescaires de Portvendres, aquesta maniobra va ser molt perillosa, ja que, a més de destruir les xarxes, es va endinsar en un sector on hi ha moltes roques, sobretot tenint en compte la longitud del

Vilaweb Catalunya Nord - 29/10/2013

decepcionar v. tr

Però, d'entrada, aquesta arribada, *ha decepcionat* o decepcionarà molts nord-catalans, una vegada han conegut  els horaris fets públics per RENFE  i SNCF.

Vilaweb Catalunya Nord - 29/11/2013

deslegitimar v. tr

Queda *deslegitimat*, doncs, el seu esquema, de clar origen frechià, que la Catalunya Nord ha de sotmetre?

Vilaweb Catalunya Nord - 30/6/2013

folklorisme m.

A part de l’ensenyament, totes les activitats catalanistes —el Correllengua, la Potonejada, el lipdub— són un pur *folklorisme* que no serveix per res més que per distreure els turistes i a aquells nord-catalans no iniciats en aquesta força estranya secta

Vilaweb Catalunya Nord - 20/5/2013

forfait m.

Nombrós catalans del sud han vingut però igualment els francesos que han comprat un *forfait* per tota la temporada, segons afirma el director de l'estació Serge Redrado.

Vilaweb Catalunya Nord - 9/12/2013

Primer Anterior Se
Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa