Sol lab

Investigador/s Principal/s :

Daniel Sol
d.sol@creaf.uab.es

Departament:

Biodiversitat

Centre:

CREAF (Centre de Recerca Ecolňgica i Aplicacions Forestals) CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas)

Institució:

CREAF, CSIC

Membres: 4

Línia de recerca:

L'objectiu principal de la meva recerca és entendre com els animals responen als canvis ambientals. Les línies principals d'investigació són dues. La primera mira d'entendre el paper del comportament en la resposta dels animals als canvis ambientals i les implicacions que aquesta capacitat de resposta pot tenir sobre la seva ecologia i evolució (incloent l'evolució de la mida del cervell). La segona línia d'investigació busca resoldre la 'paradoxa de les invasions': com és possible que les espčcies invasores siguin capaces d'envair ambients als quals no han tingut temps d'adaptar-se i inclús arribar a ser més abundants que algunes espčcies nadiues? Per tractar aquestes qüestions integro estudis de comportament, morfologia, ecologia i filogčnia.

Àrees:

 Cognició  Evolució del cervell 

Paraules clau:

ecologia, comportament animal, flexibilitat de comportament, biologia d'invasions, urbanització, aprenentatge, evolució del cervell

Publicacions:

Sol, D., Duncan, R. P., Blackburn, T.M., Cassey, P. and Lefebvre, L. (2005) Big brains, enhanced cognition and response of birds to novel environments. Proceedings of the National Academy of Science (USA) 102: 5460-5465. 

Sol, D. and Price, T.D. (2008) Brain size and body size diversification in birds. American Naturalist 172: 170-177. 

Sol, D. (2009) Revisiting the cognitive buffer hypothesis for the evolution of large brains. Biology Letters 5: 130-133.

Observacions:

Pŕgina Web del grup


 

IEC  SCB  INC-UAB  UAB

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 933 248 584. Fax +34 932 701 180. scb@iec.cat

- 2014 -Llicčncia de Creative Commons
El Mapa de la recerca en neurocičncies a Catalunya de Josep Saura Martí i Josefa Sabrià Pau estŕ subjecta a una llicčncia de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada de Creative Commons