A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
antioxidantnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 25 A més a més, disminueix l'oxidació química, en comportar-se com un antioxidant (Rosselló et al., 1994). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 Així mateix, aporten un conjunt de substàncies bioactives de gran interès per a la salut per la seva potent acció antioxidant i reguladora, raó per la qual intervenen de forma directa en l'equilibri oxidatiu, inflamatori i degeneratiu, base etiològica de la major part de les malalties cròniques prevalents en el nostre àmbit. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 Cal recordar la conveniència d’amanir les hortalisses amb oli d’oliva, preferentment verge extra, i incloure-hi habitualment condiments i espècies com julivert, farigola, llorer, pebre, orenga, alfàbrega, comí, fines herbes, etc., que, a més del seu poder antioxidant, potencien el sabor dels aliments i redueixen l'ús d'assaonadors rics en sodi amb la sal o els extractes de brou. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 En una primera part es recull la informació disponible sobre la composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E (a-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 Referent a la vitamina E o a-tocoferol, aquesta és coneguda pel seu gran poder antioxidant, ja que neutralitza l'acció degenerativa dels radicals lliures i prevé l'oxidació cel·lular. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 Però, sens dubte, l'a-tocoferol és l'antioxidant d'origen natural que ha demostrat una major potència com a antioxidant biològic. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 25 Alhora han descobert que pot ser possible prevenir, ajornar o limitar la gravetat d'aquestes malalties si s'augmenten els mecanismes de defensa antioxidant del cos mitjançant una millor nutrició. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2002) Freqüència: 2 Els seus interessos de recerca abasten la química combinatòria de molècules orgàniques d’interès en biomedicina, les aplicacions biomèdiques d’antioxidants i els mecanismes de toxicitat de xenobiòtics. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2004) Freqüència: 2 Ara que vivim una època en què els aliments funcionals ens envolten, honorem els humils espinacs que, amb els seus antioxidants i la seva fibra, continuen essent una bona opció de la dieta. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons