ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

atmosfera primitiva

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

Si partim de la proposta d’Oparin amb les aportacions posteriors d’Urey, Miller i altres, hom ha de suposar l’existència d’una atmosfera primitiva fortament reductora que, sota la influència de diverses fonts energètiques (calor, llum UV, descàrregues elèctriques), hauria donat lloc a la síntesi dels components bàsics cel·lulars: els maons químics necessaris per a la síntesi de proteïnes (aminoàcids), dels àcids nucleics (nucleòtids formats al seu torn per una base nitrogenada púrica o pirimidínica i una pentosa fosforilada) i altres, com els components de les membranes (molècules amfifíliques tipus fosfolípids).




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

A poc a poc, però, van anar apareixent arguments prou convincents com per dubtar de l’existència d’una atmosfera primitiva al nostre planeta com la que va simular Miller al seu experiment.




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 3

Ara fa uns tres mil milions d’anys els organismes fotosintètics van canviar l’atmosfera primitiva de la Terra -llavors dominada per CO2 i N2, com ho són encara els nostres planetes veïns Venus i Mart- en assimilar CO2 per al seu metabolisme i alliberar O2.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons