A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
cmlnom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 Els AGPI omega-3 de cml (EPA i DHA) són els que tenen més interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l'obtenció d'aliments enriquits per als humans. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 A la família omega-3 trobem l'àcid linolènic (LNA C18:3 ?3), que és essencial i precursor dels seus derivats de cadena molt llarga (cml), entre els quals destaquen l'eicosapentaenoic (EPA, C20:5 ?3) i el docosohexaenoic (DHA, c22:6 ?3). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 És per això que és més eficient consumir directament els AGPI omega-3 de cml (EPA i DHA), ja que són els que han demostrat que disminueixen amb eficàcia la incidència de problemes cardiovasculars. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 En conseqüència, els teixits dels animals alimentats amb llinosa presenten una baixa proporció en els esmentats AGPI de cml. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 — L’oli de peix és la font més utilitzada per incorporar AGPI omega-3 de CML. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 Ara bé, la proporció dels AGPI omega-3 de cml també varia notablement en funció de l'origen de la font marina. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 Així, a la bibliografia es troba com la suplementació amb fonts marines (oli o farina de peix, algues i altres derivats) augmenta la quantitat d'AGPI omega-3 de cml, en concret d'EPA i DHA, a la carn de pollastre i als ous (Baucells et al., 2000; López Ferrer et al., 1999a, 2001a i 2001b). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 S'ha observat que les gallines tenen una limitada però efectiva capacitat de sintetitzar DHA a partir del seu precursor LNA, ja que s'ha vist com augmenta el dipòsit d'aquest AGPI omega-3 de cml quan les gallines són alimentades amb pinsos amb quantitats creixents de LNA, però amb nivells molt baixos de DHA (figura 4). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons