ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

congelador

nom masculí
Terminologicitat: 0.990




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 2

Malgrat això darrer, és una idea compartida que productes com la carn es poden fer malbé si passen molt de temps dins el congelador, de manera que, en general, quan es percep que un producte hi ha passat massa temps, s'acaba renunciant al seu consum.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 2

Una excepció en la durada del producte dins el congelador es dóna en els productes portats dels països d'origen, que es consideren essencials per mantenir els hàbits propis: es tracta d'herbes, espècies, algunes hortalisses i, en menor mesura, formatges (el fet de congelar formatge és una pràctica estesa entre els llatinoamericans i els marroquins, però no en la resta dels col·lectius).




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 5

A continuació, aquest amoníac líquid es deixava expansionar en un congelador produint-se una temperatura de -15º C.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 5

Aleshores es recollia en un recipient F des d’on passava al congelador G.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 5

La producció del fred tenia lloc en un cicle de compressió per la qual cosa aquest aparell estava compost per un compressor, un condensador i un congelador (que avui anomenaríem evaporador) (Perret, 1904: 127-132).




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 5

A l’evaporador (anomenat congelador) absorbia la calor latent de vaporització del medi i refredava així les seves parets.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 5

Caldrà però fer veure que el nom d’evaporador, utilitzat de manera general avui en dia, rebia en aquells anys diferents noms com frigorífer o refrigerador o congelador, que era un terme més relacionat amb les funcions que complia.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons