ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

control de qualitat

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0.645




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 4

El control de qualitat sanitària de l'aigua de consum humà no es pot fer en un temps suficientment ràpid que permeti emmagatzemar-la i analitzar-la totalment abans de la distribució a la xarxa.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 4

S'està tornant a plantejar la problemàtica dels productes i dels materials en contacte amb l'aigua, la seva idoneïtat, acceptació, reconeixement i control de qualitat, un tema complex que presenta moltes dificultats.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 4

Laboratori independent situat a Sant Sadurní d'Anoia, dedicat bàsicament als productes agroalimentaris i, més especialment, a donar suports a les bodegues: anàlisi del sòl, del cep i del raïm, dels pesticides, dels residus, de les aigües i, evidentment, del procés d'elaboració del vi i control de qualitat.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 4

Fins fa poc, era freqüent que aquest procés es portara a cap per exposició directa a la radiació solar, procediment que requeria un gran esforç humà, depenia excessivament de les condicions meteorològiques i presentava serioses limitacions pel que fa al control de qualitat i de seguretat del producte.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

La senzillesa i rapidesa de les anàlisis (deu minuts per mostra) fa que sigui una tècnica idònia per al control de qualitat, ja sigui per avaluar l’autenticitat de vins, el control de fraus o la detecció de defectes o contaminants.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

Tal i com es pot observar, les dues varietats queden clarament diferenciades, de manera que això permet crear models de reconeixement d’aquestes varietats, els quals poden resultar molt útils per al control de qualitat.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 18

Després d’analitzar quaranta-un vins addicionals i classificar-los mitjançant els models construïts, es va ratificar la utilitat de la tècnica per al control de qualitat de vins, ja que tan sols cinc van ser classificats erròniament.




Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 18

Com es pot observar en la figura 7, el químic realitza principalment dos tipus de funcions: les relacionades amb la producció i control de qualitat (42,7 %, que inclou R+D), i la tasca docent (26,3 %).




Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 18

En totes les promocions estudiades s’observa com les tasques de producció i control de qualitat, seguides de les de docència i de comercial, són les més representades.




Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 18

En aquesta mateixa promoció s’observa un increment, en més de deu punts percentuals, de les persones que es dediquen a les tasques de producció i control de qualitat; també augmenta el percentatge de titulats que realitzen tasques de gestió (el 10 %, enfront d’un 1,7 % de la promoció del 94).




Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 18

És important destacar que en el sector industrial les funcions del químic relacionades amb el control de qualitat i la investigació constitueixen un 54,8 % (33 i 21,8 %, respectivament) de la població estudiada, és a dir, 5 de cada 10 químics ocupats en el sector industrial treballen en funcions relacionades amb el control de qualitat, la producció o la recerca.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 8

Segons la seva opinió, la prioritat era establir i reforçar els criteris de control de qualitat per a tot tipus de matèries colorants amb independència del seu origen (Emptoz, 1999: 43-70).




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 8

En el cas francès, ja a meitat segle XIX aparegueren un parell de lleis especials (1851 i 1855) que feien referència a l’adulteració d’aliments, però no va ser fins al 1905 quan es va aprovar una llei que va abordar el control de qualitat dels aliments en tota la seua extensió.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 8

Abans, però, de l’aprovació d’aquestes últimes lleis, s’hauria recorregut un llarg camí en el control de qualitat d’aliments.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 8

Açò, però, canviarà a partir de l’aprovació de la llei de 1905, quan es promou la creació d’un servei de repressió de fraus estatal centralitzat i vinculat al ministeri d’agricultura.




Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 8

Durant els anys setanta van desaparèixer els cursos de productivitat, perquè els seus continguts ja formaven part de les matèries d’empresa dels estudis d’enginyeria tècnica, i la formació empresarial es va orientar a la seguretat social (el 1971), al control de qualitat i l’organització d’empreses (el 1972), i a la seguretat en la indústria (el 1973).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons