ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

corona d'espuma

sintagma nominal femení
Terminologicitat:




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

La formació de la corona d’espuma en un got de cervesa és un exemple clàssic d’aquest segon tipus de mecanisme de formació d’espumes.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

Per tant, per obtenir una bona corona d’espuma és preferible una gerra de ceràmica a una de vidre.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

Quan les bombolles han arribat a la superfície i s’han agregat per formar la corona d’espuma, amb el temps la gravetat, per drenatge, anirà transformant aquestes espumes humides amb bombolles esfèriques en espumes seques, és a dir, amb baixa proporció de líquid respecte de la quantitat de gas.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

Per tant, en llevar el tap, la pressió disminueix bruscament, procés que provoca l’alliberament del gas que puja en forma de bombolles cap a la superfície del líquid formant la coneguda corona d’espuma.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 5

Alguns tipus de cervesa se serveixen amb una corona d’espuma que, idealment, hauria de durar fins que es consumeixi completament la beguda.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons