ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

cos

nom masculí
Terminologicitat: 0.931




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

— El cos humà només és capaç d'obtenir energia d'aquests tres principis immediats (i de l'etanol); per tant, el fet de trobar-se aquests en quantitats tan petites dóna com a resultat una beguda amb una aportació calòrica molt baixa, entre 1 i 3 kcal per 100 ml, segons la font bibliogràfica.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Hi ha indicis que, a mesura que passen els anys, el dany que causa l'oxigen als teixits del cos es va acumulant.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 21

Els nous pans no solament són més saborosos, sinó que contenen un alt percentatge d'ingredients constituents, com ara el seleni i el beta-carotè, que és transformat en vitamina A pel cos humà i que reforça el sistema immunològic.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 21

Les directives europees de l'aigua de consum humà es basen en gran part en aquest treball conjunt i els estats de la UE elaboren les seves pròpies lleis transposant les directives al seu cos legislatiu.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Segons la propietat transferida, les operacions unitàries es poden classificar en diferents grups, ja que els canvis possibles que pot experimentar un cos són definits per la variació que experimenta la seva massa, la seva energia o la seva velocitat.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Les partícules ß són una mica més penetrants, podent travessar la làmina de paper, però el cos humà les reté.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

La radiació ? és més penetrant; travessa el cos humà i làmines de diferents metalls, encara que queda retinguda per làmines de plom.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

L'escalfament òhmic es basa en el pas d'un corrent elèctric altern (CA) a través d'un cos com ara un sistema alimentari format per un líquid amb partícules que serveix com a resistència elèctrica, en la qual es genera calor.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

El voltatge del CA s'aplica als elèctrodes en ambdós extrems del cos del producte.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

El cafè fortifica els membres, neteja el cutis, asseca els humors malignes i proporciona una olor agradable a tot el cos.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

El culte al cos i la tendència a «cuidar-se» estan fent créixer l'interès de la població en general, i dels professionals de l'alimentació en particular, per optimitzar la nutrició.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

D'altra part, el mateix Hoffmann, com Prowazek, han vist cossos circulars, el primer especialment en la melsa dels heredo-sifilítics; més tard Krystalowicz i Siedlecki han descrit un desenrotllo sexual en el sí del qual troben cossos nuclears curts i espessos que són mirats com a macrogametes i se converteixen, per un procés de divisió, en microgametes.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

L'ample espore que, engruixint-se, s'ha fet merozoit, segueix el cicle sexual mascle, vacuolisant-se i transformant-se per últim en capdell irregular, més espessat en unes parts que en altres i amb cossos petits més tingibles que el mateix capdell; aquest, que ve a ésser ultra-cel·lular ja que el protoplasma és degenerat, se romp en filaments curts, forts i ondulats que's van convertint en llargs, delicats i en tirabuixó: tal és l'espiroqueta pàlida de Schaundinn.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

El merozoit femella segueix el cicle sexual femella, se vacuolisa, com el mascle, i pren una forma circular, en el cercle apareixen quatre o cinc cossos piriformes, aquests acaben per fondre's com en mitja lluna després d'haver-se fet extra-cel·lulars, i la resta evoluciona fins a formar una massa esfèrica; això és, la femella adulta o macrogometa.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

Els cossos amb els quals és possible equivocar-se són els següents: 1.er Alguns cossos que's tenyeixen en fosc com els esporozoits i que, com ells, són mòbils, però més menuts. 2.on Cossos circulars de 1 a 7 micres poden ésser trobats en qualsevulga glàndula inflamada, ressemblant-se a la gameta femella, però poden distingir-se bé pel fet de què no contenen cromatina ben diferenciada i les masses tenyides són perifèriques, havent-n'hi alguna en mitja lluna.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

Aquests cossos circulars poden ésser tots tenyits en blau — linfocits — la periferia dels quals és ben tenyida, i quines formes petites seràn difícilment discernibles.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

3.er Les cèl·lules endotelials tenen el tenyit sols intens a la periferia i el nucli filamentós i finament tenyit, se distingiràn dels cossos específics — elements protozoasis — tenyits en rosa-clar els elements protozoaris, i en els quals perifèricament se pot veure el nucli fortament tenyit: a més, el protozoari porta sovint un granul perifèric.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

4.rt Els plasmazellen poden ressemblar les formes amb zigots, però amb la pironina no és possible la confusió, puix se veu tot el protoplasma uniformement tenyit en roig i el nucli blau, mentres els cossos sifilítics tenyits en rosa-clar presentan el protoplasma del protozoari tenyit en rosa-fosc.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 207

5.è Els glòbuls rojos que contenen alguns filaments cromàtics poden confondre's amb la gameta femella, però no's pot afirmar mai que's tracti d'una gameta si no's troben cossos en creixent.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons