A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
cuixanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 17 Composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous La taula 1 mostra la composició nutricional de la cuixa i el pit de pollastre, que són les parts comestibles de major valor comercial del pollastre. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 17 Ara bé, el pit conté quasi la meitat de lípids totals que la cuixa, els quals estan constituïts en més d'un 50 % per fosfolípids. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 17 Tot i així, el pit presenta una major proporció d'àcids grassos poliinsaturats (AGPI) i menor de monoinsaturats (AGMI) que la cuixa (Cortinas et al., 2004). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 17 Prenent com a exemple els resultats de López Ferrer et al. (1999a, 1999b i 2001a), s'observa com, modificant els percentatges d'AG de la dieta, s'aconsegueixen variacions en el perfil lipídic de la cuixa de pollastre, encara que les diferències siguin proporcionalment inferiors a les dietètiques. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 17 En un treball de Bou et al. (2001) s’estableix una correlació entre el nivell d'oxidació (determinat a partir de l'anàlisi de substàncies reactives a l'àcid tiobarbitúric, TBARS) i l'aparició d'aroma i gust (flavour) ranci a la cuixa de pollastre cuita. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913) Freqüència: 18 Se mata un conill per una forta contusió al crani feta amb un martell; després de la mort del conill se li produeix una fractura de la cuixa. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913) Freqüència: 18 La sang de la fractura de la cuixa (ferida post-mortem) conté 2.400 leucocits i 3.200.000 eritrocits per mm.3; la proporció entre aquestes dues classes de glòbuls és de 1/1333. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916) Freqüència: 18 A Neschers (Auvernia) s'han trobat dos gravats que produeixen l'impressió de dos cavalls belgues actuals, corpulents, de perfil còncau, amb la cuixa tant característica d'aquella raça (figs. 22 i 23). |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1919) Freqüència: 18 Les mostres de terra, procedents dels voltants de Barcelona, eren inoculades profondament en una ferida, practicada en la cuixa de l'animal i desbridada després obtusament. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924) Freqüència: 18 La derivació l'hem feta posant un elèctrode al coll prèviament afaitat, i l'altre a la cuixa esquerra, estant l'animal en decúbit supí. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons