ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

diamant

nom masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 7

En les condrites carbonàcies, que amb edats de formació al voltant dels 4.600 milions d’anys són els meteorits més antics que coneixem i on —com ja hem vist— s’hi troba material orgànic en abundància, també hi ha grans interestel·lars de SiC, TiC, C (diamant, ful·lerens).




Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 7

En aquests mateixos meteorits rocosos primitius també s’ha trobat fases químiques —com grafit, diamant, ful·lerens, SiC— amb una composició isotòpica que indiquen que provenen directament d’unes altres estrelles.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 7

El primer pas es va donar als primers anys seixanta amb l’estudi de les fibres de bor: el material semblava tenir bones propietats resistència/pes (l’estructura cristal·lina era molt regular) i tèrmiques, que justificaven l’alt cost del producte, i als anys setanta va ser posat al mercat com a reforçant per a matrius epoxídiques, però tan sols en forma de betes de 75 mm d’ample, amb limitada capacitat de curvatura, i que requerien eines de diamant per al seu mecanitzat posterior [25].




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 7

Per exemple, que en fregar amb un all un imant, aquest perd la seva capacitat d’atreure el ferro, el mateix que quan l’imant es troba a prop d’un diamant.




Revista de la Societat Catalana de Química (2007)
Freqüència: 7

Per concloure, si us atreuen les històries del magnetisme que a penes s’insinuen aquí i us animeu a llegir algun dels llibres comentats, us recomano que tingueu a mà un parell d’imants, un tros de ferro, una brúixola, una galleda d’aigua, un suro, un diamant i un all.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons