A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
insulinanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 3 Resposta obesogènica i insulinèmica de l'AE L'AE és el substrat principal de l'enzim estaroyl-CoA desaturassa, que actuaria com a factor protector de l'obesitat (perquè podria augmentar l'activitat de l'hormona leptina, que té efectes anorexígens) i que s'ha implicat amb una menor resistència a la insulina [17-21]. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 3 L'AE i la diabetis Tot i que en l'apartat anterior s'ha suggerit que teòricament l'AE podria associar-se a disminucions en la resistència a la insulina (indirectament a través d'un metabòlit anomenat estaroyl-CoA desaturassa), els estudis que sustenten aquesta hipòtesi no són consistents. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 3 Cal recordar que els nivells incrementats de triglicèrids del plasma, sigui a través de marcats pics de concentració o a causa d'un aclariment reduït, constitueixen un important factor de risc per a la salut del sistema cardiovascular i poden reflectir una resistència a la insulina, condició associada a un conjunt d'alteracions metabòliques que predisposen l'individu a la malaltia coronària. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2001) Freqüència: 3 Als anys trenta, quasi simultàniament, es van introduir tres teràpies noves: la insulina, la lobotomia i l’electroxoc. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2005) Freqüència: 3 Per exemple, es pot dissoldre insulina en aigua, a un pH adequat, i emulsionar la dissolució en un oli com la ciclopentadecanolida, i tot estabilitzat amb emulsionants com monooleat de sorbitan i nonilfenol. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2005) Freqüència: 3 L’avantatge d’aquest sistema és que tenim la insulina a les gotetes de dins de tot, com en una mena de dipòsits, i es va alliberant lentament, primer cap a les gotetes d’oli, després cap a la fase externa d’aigua i, finalment, cap a l’organisme on l’emulsió WOW s’hagi aplicat. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922) Freqüència: 417 Així, doncs, abans de conèixer la tècnica de Toronto i per un camí ben diferent, encara que orientats pels treballs dels fisiòlegs canadencs, hem obtingut un extret pancreàtic que conté insulina. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922) Freqüència: 417 Essent encara reservada la tècnica canadenca d'obtenció de la insulina, però tenint notícia d'algunes de les proprietats físiques i químiques del producte obtingut al Laboratori del Professor Macleod, ens proposàrem trobar un mètode per a obtenir un producte semblant. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924) Freqüència: 417 Em sembla difícil de dir fins a quin punt aquesta regularització de la funció menstrual pot ésser atribuïda a una acció més o menys específica de la insulina, i fins a quin punt depèn senzillament del millorament de l'estat general sota la influència del medicament. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924) Freqüència: 417 Molt sovint, abans d'efectuar el control farmacològic definitiu de cada una de les nostres preparacions d'insulina, és a dir, abans d'estudiar llur acció sobre la glucèmia de conills d'un pes aproximadament de 2 kg., hem tractat d'orientar-nos sobre l'activitat del producte, tot determinant la dosi mínima per quilo que provoca convulsions típiques. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924) Freqüència: 417 Com a exemple presentem les dades d'alguns experiments en els quals tots els conills varen rebre, gairebé simultàniament, injeccions d'una mateixa preparació d'insulina. |
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924) Freqüència: 417 Les dosis d'insulina són expressades en mil·ligrams d'allò que els autors anglesos denominen crude insulin. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons