A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
mesuranom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 40 Tots aquests productes, consumits quan realment cal, poden contribuir a millorar la nostra alimentació i la nostra salut, però cal tenir molt en compte que la primera mesura dietètica ha de ser una dieta equilibrada, variada i suficient a base d'aliments normals. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Es van provar dues sondes de fibra òptica per a l'anàlisi en reflectància difusa: sonda IN 268-2 (model Solvias Reflector) de contacte, amb un diàmetre de mesura de 3 mm, i capçal d'il·luminació Q410/A (model Nema 4) sense contacte amb la mostra, a una distància aproximada de 17 cm (la distància òptima segons el fabricant), amb un diàmetre de mesura aproximat de 10 mm (figura 1). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Del processament de les dades anteriors (taula 3), es pot determinar que, tant en l'àmbit nacional com en el de les comunitats autònomes analitzades, les inversions principals sempre han estat dedicades, en major mesura i durant tot el període, a la instal·lació d'equips dedicats al tractament de les aigües residuals. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Les inversions realitzades en el total d'Espanya es dediquen, en major mesura, als equips destinats a la recuperació i al tractament de les aigües residuals, en comptes d'instal·lacions que portin a l'estalvi i a la reutilització de l'aigua. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 El principi de mesura del mètode de l'agregació de proteïnes es pot descriure de la manera següent: l'impacte de l'energia mecànica i aeròbica en el pastat condueix al desenvolupament d'una estructura del gluten capaç de retenir gas en forma de bombolles. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Es mesura l'augment d'energia en ampers al llarg del temps. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 El test és adequat per a productes amb un contingut baix en gluten, com ara la farina d'espelta, mentre que no és adient per a la mesura de tipus de farina integral. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Els elèctrodes a la cel·la de mesura detecten el potencial creixent del corrent. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Les malalties clàssiques que s’associen al consum d’aigua contaminada són el tifus, el còlera i diarrees causades per Shigella i E. coli O157, tots ells bacteris, i en menor mesura, les produïdes pel virus norovirus i pel paràsit Cryptosporidium i l'hepatitis A vírica. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 La degradació dels aliments durant l'emmagatzemament pot reduir-se en gran mesura mitjançant una adequada elecció del material i de l'atmosfera d'envasament. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 40 Quant a la textura, per a les mostres envasades en films, el seu valor va creixent a mesura que augmenta la temperatura, en disminuir la humitat. |
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008) Freqüència: 92 Hem de comentar que, almenys durant la segona meitat del segle XVIII totes les mesures que apareixen en els documents militars espanyols sobre artilleria fan referència a les unitats de mesura franceses, possiblement conseqüència de la importància que tingueren els tècnics francesos en la creació de l’artilleria espanyola. |
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008) Freqüència: 92 Algunes dades identificatives són les següents: la caldera porta el número 542, alguns instruments de mesura (manòmetres?) indiquen la data de 1900 i 1901 i, com a curiositat, hi ha una placa de registre d’inspecció d’Indústria de l’any 1955 (fet que confirma els testimonis orals que durant la postguerra es va fer servir). |
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008) Freqüència: 92 En concret, demanava que s’adquirissin a París diversos instruments de mesura del clima com ara diversos termòmetres, un actinòmetre per a l’estudi de la radiació solar, un baròmetre de Fortin, un de quadrant de Neguer, un baròmetre d’aigua del sistema Pascal i un baròmetre sòlid de Burdon, dos pluviòmetres, diversos higròmetres de Saussure, un psicròmetre d’August o higròmetre d’evaporació, un ozonòmetre, un electròmetre de Voinemberguer per estudiar l’estat elèctric de l’atmosfera i un declinòmetre per mesurar la distància angular magnètica. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons