ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

metall pesant

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 5

L’origen del seu descobriment i el fet que la presència de metalls actuï com un agent inductor molt potent van facilitar l’acceptació que les MT tenen una funció detoxificadora de metalls pesants.




Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 5

Per això algunes de les línies de recerca en síntesi orgànica més actuals persegueixen la utilització de: a) noves tipologies de dissolvents, com líquids iònics o fluids, en condicions supercrítiques en comptes dels dissolvents orgànics convencionals; b) biocatalitzadors en lloc de metalls pesants; c) condicions de reacció més suaus de pressió i temperatura; d) el reciclatge del catalitzador, i e) l’ús de noves alternatives com l’electroquímica, les microones, la sonicació o d’altres.




Revista de la Societat Catalana de Química (2010)
Freqüència: 5

Una de les tendències en el camp de la química sostenible, la green chemistry, és la d’emprar biocatalitzadors en comptes de metalls pesants en la catàlisi de diferents reaccions químiques.




Revista de Tecnologia (2006)
Freqüència: 2

Alguns dels residus que podrien ser encapsulats en formigó de sofre són els següents: — Metalls pesants — Residus orgànics — Àrids residuals de mineria o altres indústries — Cendres d’incineradores, indústria del carbó, etc. — Residus nuclears — Pneumàtics usats — Residus amb contingut en sulfats, clorurs i altres sals.




Revista de Tecnologia (2006)
Freqüència: 2

Els residus de construcció i demolició també representen una gran part dels residus totals produïts en els entorns industrials i urbans, de manera que, tot i no ser tan contaminants com els residus d’altres classes (orgànics, metalls pesants, etc.) són un problema cada vegada més preocupant. Per tant, les accions destinades a minimitzar l’impacte ambiental d’aquest sector són de gran importància i cal que siguin tingudes en compte i generalitzades.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons